Qi Gong

Holdnr Navn Status Start Start tid Slut tid Ugedag Underviser Sted  
480649 QiGong - begyndere/let øvede Igangsat 04‑10‑2018 11:50 13:30 Tor Threin Ottossen Telefonfabrikken
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Qi Gong - Mere energi i en sund krop og ro og balance i sindet.

Genfind din indre ro, glæde og styrke. 

Qi Gong er en 5.000 år gammel form for ”energi-gymnastik”, der stammer fra Kina og som arbejder holistisk med kroppen, sindet og vores spirituelle natur. Qi betyder 'energi' og Gong betyder 'at arbejde med noget', Qi Gong vil altså sig at arbejde med energi. Qi Gong er kendetegnet ved sine blide, cirklende og energigivende bevægelser, der gentages et vist antal gange og udføres i sammenhæng med åndedrættet. Man opnår en meget behagelig livgivende tilstand i kroppen og sindet, når man fordyber sig i øvelserne og de er lette at gå til.

Regelmæssig udførelse af Qi Gong forebygger ubalancer som stress og kredsløbsforstyrrelser, styrker knoglevæv og immunforsvar. Du opnår en bedre tilstand af både fysisk og psykisk balance, styrke og centrering. Kort sagt du bliver i bedre humør og stærkere i kroppen.

I Kina bruges Qi Gong på hospitaler som opfølgende behandling og udføres overalt i fx. parker af almindelige mennesker i alle aldre. Qi Gong er grundlaget for Traditionel Kinesisk Medicin, som fx. akupunktur og for den meditative kampkunst Tai Chi. 

På kurset veksler vi mellem stående, siddende og liggende øvelser. Vi starter med en opvarmningsøvelse, hvor vi banke kroppens energibanesystem igennem. Vi fortsætter med en åndedræts- og meditationsøvelse. Dernæst laver vi 18 bevægelsesøvelser kaldet Shibashi og til sidst en afslappende dybdeafspænding af hele kroppen.

Qi Gong er et godt alternativ til yoga, hvis du skal skåne dine led. På dette hold går fællesskab, humor og hygge hånd i hånd med centrering og mindfuldt nærvær i øvelserne. Instruktør Threin Ottossen besvarer gerne spørgsmål på 2685-4514.

 

 
Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 480649
Status: Igangsat
Første møde: 04-10-2018 11:50
Mødegange: 23
Lektioner: 46
Undervisere: Threin Ottossen
Priser:
Almen DKK 1.810,00
Pensionist DKK 1.260,00
Ledig DKK 1.260,00
Efterlønsmodtager DKK 1.260,00
SU-berettiget DKK 1.260,00