Onsdagstræf

Hver den sidste onsdag i måneden fra juni til april er der foredrag, højtlæsning, sang og kaffebord fra kl. 14-16 i Bagsværd kirke, Taxvej 14-16, 2880 Bagsværd.

Du betaler kun for kaffen - 20 kr. pr. gang. Tilmelding er ikke nødvendig. Velkommen!

Reddet af dansk mad og omsorg - Onsdag den 22. februar 2017

I det tidlige forår 1945 dannede en kreds af humanitært indstillede mennesker en dansk afdeling af Red Barnet med det formål at være klar med nødhjælp til de tusinder af børn i Europa, der sultede og trængte til omsorg, når krigen sluttede.

Journalist og forfatter Aase Nørrung fortæller om “Frankrigshjælpen” og nogle af de franske børn, der kom til Danmark og deres danske “søskende”. Et møde, der for mange førte til livslange venskaber. 

Fra det ydre til det indre til det ydre. - om billedkunst, psykologi og religion - Onsdag den 29. marts 2017

Kunstmalerne Caravaggio (1571 -1610) og Bacon (1909 -1992) var meget forskellige. Caravaggio revolutionerede maleriet med billeder i en dramatisk stil med figurer i skarpt lys på en mørk baggrund. Bacons billeder er kendte for deres udtryksfulde, forvredne og mareridtsagtige figurer. Fælles for dem er, at deres kunst provokerede samtiden voldsomt.

Lisa Sjølander Andresen, der studerer kunsthistorie, og provst Steffen Ringgaard Andresen viser billeder og fortæller.

Bagsværd Sø - Onsdag den 26. april 2017

Bagsværd sø og området omkring den er ikke blot et dejligt naturområde. Stedet har også en spændende historie, der rummer markante personligheder og spektakulære byggerier.

Journalist John Mynderup, der nu er webredaktør og rundtosset cykelguide, fortæller og viser billeder.